Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2012 16:57 - Най- странните фестивали
Автор: dangalaka Категория: Забавление   
Прочетен: 1290 Коментари: 0 Гласове:
0



Традиции или забавление- все причини за организиране на фестивали. И колкото и странни да са за някои тези фестивали, съвсем не са необичайни за участниците в тях.

Фестивалът на портокалите в Амстердам
Денят на царицата в Холандия се чества на 30 април, а оранжевото е цветът на кралската фамилия. Тогава техните улици, паркове и площади се превръщат в море от портокали. Желателно е да носите оранжеви дрехи на този ден, защото това е едно голямо оранжево парти.

image

image

Водният фестивал Сонгкран, Тайланд
Всяка година през април, в Тайландският град Шан Май, се провежда фестивалът, който символизира вътрешното пречистване. За целта влизат в употреба всякакви водни пръскачки, пистолети, кофи и т.н.

image

 

Фестивалът на цветовете в Индия
Празникът Холи, наричан още Фестивал на цветовете, е най-яркия и колоритен празник на пролетта. Той символизира триумфа на "доброто" над "злото". Според легендата в този ден е загинал злият демон Холик.

image

image

Фестивалът Ел Колачо в Испания
Един от най-странните празници, по време на който мъже, облечени като дяволи, прескачат новородени бебета, за да ги отърват от зли духове, ако се крият в тях.

image

image

Фестивалът Томатина в Испания
Този фестивал се провежда в края на август, когато доматите вече са добре узрели. Тогава хора от цял свят се събират испанския град Буньол, за да участват в щурата битка с тонове зрели домати.
Доматеният фестивал е вписан в книгата на "Гинес" като най-голямата битка с хранителни продукти.

image

image

Фестивалът в чест на Свети Фермин
Още една безумна испанска традиция- надбягване с бикове в Памплона. Фестивалът е световноизвестен. Участниците в ритуала тичат по определен маршрут, надбягвайки се със бикове. Целта е да достигнат до местната арена, където се приема, че са спасени, поне до следващата година.

image

image

Фестивал на стоманения фалос в Япония
И такъв фестивал съществува. Той се провежда около местно светилище, което преди години е било много популярно сред проституки, които искали да се помолят срещу болестите предавани по полов път.
В днешно време фестивала се използва, за да се събират средства в помощ на изследвания за лекарство срещу СПИН.

image

image

Фестивалът- Маймунското угощение, Тайланд
Фестивалът представлява парти, организирано специално за макаците. Тези макаци са много лакоми и отмъкват храната на хората, оставена дори миг без наблюдение. Точно затова през 1989г.  жителите на Лопбури решават, че най – добрия начин да се справят с малките натрапници е да се разбират с тях. И решават да им устроят пир. И така всяка година в храмът Пра Пранг Сам Йот те занасят на маймунките любимите им неща – фъстъци, краставици, банани и други лакомства.

image

Ниепи - денят на тишината, остров Бали
Провежда се в деня на настъпване на новата година в Бали. Това е ден за равносметка, в които се забраняват светлините, телевизорите, радиата, секса, разговорите и всички стоят в къщите си.
Денят Ниепи е последван от серия пречистващи ритуали включващи измиване на всички фигури от храмовете и изгонване на злите духове чрез изгаряне на карнавални кукли.

image

Хвърляне на бебета, Солапур, Индия
Ритуалът, който се изпълнява от мюсюлманите в западните части на Индия от половин хилядолетие, представлява хвърляне на бебета от 15 м височина върху разпънат чаршав. Така считат, че децата ще израснат здрави и силни.

image





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dangalaka
Категория: Забавление
Прочетен: 277961
Постинги: 245
Коментари: 102
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол