Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2012 16:51 - 10 шантави състезания
Автор: dangalaka Категория: Забавление   
Прочетен: 829 Коментари: 0 Гласове:
1



Какво ли не правят хората по света за да се забавляват.
Ето например, няколко луди съзтезания за забавление.

image

- В Япония се провежда състезание за улов на змиорки. На голяма ледена пързалка се поставя басейн с няколко стотин змиорки. Участниците получават гумени ботуши, ръкавици и специални шлемове. Трудно изпитание - да хванеш пъргавата змиорка и по хлъзгавия лед да я занесеш до кофата си. За всяка уловена змиорка, която е скъп деликатес в Япония, се полага безплатна порция пушена змиорка, а голямата награда е 50 хиляди йени - около петстотин долара.

- В Полша се провежда световно първенство по носене на съпруги. Възлюбената трябва да се пренесе, колкото се може по-надалеч. Победителят получава толкова бира, колкото тежи жена му.

- В Обединените арабски емирства женски камили се състезават за наградата на президента на страната. Няколко хиляди женски екземпляра, които се смятат за достатъчно издръжливи в продължение на една седмица се надпреварват по писта с дължина 8 км. Обучените камили могат да достигнат скорост до 60 км в час и да изминат до 300 км на ден. В този случай, камилите се управляват от момчета-жокеи с тегло не повече от 25 кг. Цената на състезателна камила с добро родословие може да достигне няколко стотин хиляди долара.

- На остров Фиджи, в парка Сукана, ежегодно се организира състезание по изкачване на кокосови палми. Най-добро е постижението на Фуатай Соло от Западна Самоа, който на 22-ри август 1980 година е изкачил бос 9-метрова палма за 4,88 секунди.

- Ирландия е домакин на състезание по ходене с маршова стъпка. Най-бързият състезател е изминал разстоянието от 1,6 мили за 5 минути 35 секунди.

- В Нерсбъро, Англия, се провежда ежегодно състезание с легла. Рекордът е 12 минути и 9 секунди.

- В Будапеща се провеждат национални състезания по подреждане на куба на Рубик. Официално регистрирания рекорд принадлежи на френцузина Жаклин Тибо, който през май 2007 година успява да се справи със задачата за 9.86 секунди. По време на шампионата се провеждат и състезания висока трудност. Например, участниците трябва да наредят куба със завързани очи или с една ръка.

- Сингапур е домакин на традиционни гонки с пластмасови патици, които обикновено се използват за развлечение на децата във ваната. Организаторите на конкурса пускат във водата над 100 хиляди пластмасови патици, и участниците, плаващи с лодки, трябва да извадят възможно най-голям брой от тях.

- В Англия има състезание по подводна тикворезба " The Underwater Pumpkin Carving Competition". Въоръжени с тикви, ножове и факли участниците слизат на дъното на езерото и изрязваа различни фигури от тиква. Зрителите могат да се насладят на впечатляващо зрелище – от дълбините на езерото изникват блестящи и пенливи тиквени силуети.

- В Италия ежегодно се провежда състезание за унищожаване на комари. Облечени в бански костюми и дълги чорапи, участниците се събират в долината Ломелина, на юг от Милано, за да убият колкото се може повече насекоми с голи ръце. Всеки един от състезателите в рамките на пет минути убива комари и ги събира. Печели този, който убие най-много комари. Победителят получава шест прасета. Наградата за втория са два щрауса, а бронзовия медалист взима цели 500 яйца.

Източник: factor-sport.net





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dangalaka
Категория: Забавление
Прочетен: 277972
Постинги: 245
Коментари: 102
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол