Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2012 09:06 - Топ 5 на най-скъпите почивни дестинации
Автор: dangalaka Категория: Забавление   
Прочетен: 2867 Коментари: 0 Гласове:
0



image

За хората, които живеят добре и имат стабилни доходи, пътешествието е неразделна част от почивната програма. А какво по-хубаво от екзотични места, каквито са островните градове, намиращи се в Южния пасифик и Карибите. Ще ви представим 5-те най-скъпи красиви места, където престоят само за една вечер струва повече от 350 долара.

1. Бора Бора

Ще започнем „от вратата – за краката” и ще ви представим направо първата дестинация, обявена за най-скъпото място за почивка на света, а именно Бора Бора. Ако винаги сте си представяли, че там ще прекарате Медения си месец, излежавайки се на красиви самотни плажове и правейки си вятър с палмови листа, то ще се наложи да поспестите доста стабилна сума пари, да поискате откуп за главата на някой знатен бизнесмен, или пък просто да оберете банка. Дори да счупите своята касичка-прасе, това няма да ви бъде от полза, тъй като само една вечер в Бора Бора ще ви струва около 801 долара.

image

Ако останете в този град, намиращ се на остров от архипелага Дружествени острови на Френската Полинезия, близо една седмица, то със сигурност ще си тръгнете с доста по-прани джобове, но пък може и да имате късмет да изпиете по един коктейл на плажа заедно с Мег Райън, Чарли Шийн и Марлон Брандо, които най-често прекарват почивките си в това райско кътче.

2. Мореа

Още един град, ситуиран във Френската Полинезия, който се оказва второто най-скъпо място за вашата екскурзия. Една нощ тук ще стурва близо 509 долара. Островът, чиято форма някак наподобява сърце, е популярен със забележителните си гледки и пейзажи, а също е и доста популярна дестинация за Меден месец.

image

3. Райският остров

Островът се намира на Бахамите и се нарича Райски. Както можете да се досетите, само една вечер в Рая ще ви дойде малко като гръм и то на стойност 436 долара. Това място се оказва любима дестинация на Тейлър Суифт.

image

Бахамските острови са страна в континента Северна Америка, която често е определяна като перлата на Карибско море. Заемат площ от 13 940 кв.км. и са разположени в непосредствена близост до континента, от който ги отделя единствено протокът Флорида.

4. Виекес

С около 6 долара по-малко, 430, ще ви излезе една нощ във Виекес, Пуерто Рико. По принцип обозначен като военна база на САЩ, островът все пак е съхранен, благодарение на Рики Мартин, Бенико дел Торо и Мартин Шийн, които провели сериозна кампания в негова защита.

image

5. Суфрир

Градът, ситуиран на западния бряг на Санта Лусия, на Карибите, може да е малък, но ще отмъкне от джоба ви 417 долара само за вечер. Тук можем спокойно да завидим на Мик Джагър, който има къща в тази красива местност и може често да се наслаждава на ситния пясък и светлосиния прозрачен цвят на водата.

image

Може да нямаме възможност да видим някога с очите си тези красиви места, но поне за малко се разходихме до тях. Както са казали хората – „Всяка жаба да си знае гьола”, а в нашия гьол в случая е Черно море. Ние също си имаме златисти пясъчни дюни и кристална вода, да не говорим, че имаме и курорти, които по цени доближават дори Бора Бора, така че можем да се чувстваме добре и на собствена територия, поне докато трае кризата.

Редактор: Десислава Симова




Тагове:   курорти,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dangalaka
Категория: Забавление
Прочетен: 277820
Постинги: 245
Коментари: 102
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол