Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2012 12:45 - Интересни факти
Автор: dangalaka Категория: Забавление   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
1



През известно време пускаме разни интересни факти, които не са много известни, но в крайна сметка се оказват доста вярни. Нека днес видим още няколко.

image

Всички сме останали незнайно как с впечатлението, че дъждовните капки са с формата на сълза, но всъщност това не е така. Докато падат към земята водните капки се намират до известна степен в състояние на безтегловност, което обуславя кръглата им форма.

image

Възможно е някои вещества в прехода си от твърдо към газообразно състояние да пропуснат течното. Това се случва със сухият лед, когато бъде пуснат върху огън.

image

Горилите спят в гнезда?!? Да, тези примати обичат да спят на меко и затова си правят нещо като гнезда. Женските обичат да си правят гнездата по дърветата, където е по – безопасно, докато мъжките правят гнездата си на земята.

image

Шампанското всъщност няма склонност да се пени когато се отваря. Това, че то буквално изкипява, когато бъде отворено не е заради разтворения въглероден диоксид както си мислим, а от прашинките във въздуха, които реагират с течността. Ако отворите шампанско, което е с чиста бутилка и няма много прах във въздуха то няма да “изкипи”.

image

Въпреки общоприетото схващане в последно време хартиените торбички далеч не са по – добри от найлоновите. Процесът на създаване и след това на рециклиране на тези хартиени торбички изисква много повече енергия за създаването им, а също така поставени в голямо сметище тези торбички се разграждат за същото време като найлоновите.

image

Белите мечки са интересни създания. Козината им е прозрачна (не бяла), кожата им е черна, а когато бъдат в топла среда козината им започва да позеленява от растежът на мъх по нея.

image

Зоните на вкусова чувствителност на езика всъщност не съществуват въпреки това, което сме учили. Цялото объркване започва още в началото на 20ти Век, когато в едно немско списание за пръв път биват публикувани тези зони.

image

Докато мозъкът е жив той е по – скоро розов, когато човек почине цветът на мозъкът му става сив. Това, което сме учили за бяло и сиво вещество всъщност съвсем не е така при жив организъм.

image

Замисляли ли сте се как делфините пият вода? Да, те пият течности след като са бозайници, но тези течности не идват от морската вода. Всъщност оказва се, че ако пият морска вода има голяма вероятно да се разболеят смъртоносно. Вместо това те поемат необходимите им течности от уловената и изядена риба.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dangalaka
Категория: Забавление
Прочетен: 277947
Постинги: 245
Коментари: 102
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол