Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2012 16:14 - Любовните традиции на народите
Автор: dangalaka Категория: Забавление   
Прочетен: 1366 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Любовните традиции на народите, които живеят в различните краища на планетата могат да удивят и шокират дори най- сексуално разкрепостените.

Съпружеска невярност по празници

Преди да започнат състезанията по крикет, младежите от остров Тробриан в Нова Гвинея възхваляват любовта. Крикетът е игра, на която мисионерите са ги обучили в началото на миналия век. Сега тази игра замества древните племенни войни.
Мъжете нанасят на лицето си бойна окраска. Но най-интересното е, че провеждането на турнира съвпада с момента на съзряване на ямса, на който туземците приписват силни еротични свойства. Затова в навечерието на турнира и мъже, и жени, без угризение на съвестта си избират нов партньор за една нощ.
image

image

В Китай никой не знае кой е бащата

Уникален феномен- формално безбрачие при фактическо многоженство- съществува в племето "на", живеещо в планината Юн нан, в Китай. Местните жени не се женят, а децата не знаят кои са бащите им. Майките отглеждат децата си с помощта на своите братя и сестри, а нощно време приемат посетители в спалните си. В същото време техните братя и чичовци по майчина линия ( родството по бащина линия, както и самото бащинство, са непознати ) тайно навестяват чужди спални
image

Красавици в палмови маски

Загадъчния народ Уо, наброяващ около три хиляди души, населява североизточна Колумбия. Момичетата от племето, като стигнат до пубертета, трябва да носят четири години маски от палмови листа преди да се оженят. През този период, те не трябва да се показват пред хората без маски.
image

Свобода на обноските

В североизточната част на Индия, щата Мадхя-Прадеш, младите мъже и жени от племето муря танцуват около общата спалня - гхотул преди да влезат в ней. В гхотула по- опитните посвещават новобранците в тайните на любовта. Младите муря всяка вечер ходят да се обучават в обща спалня в тайните на любовта, а на сутринта се прибират по домовете си.
image

Свещена проституция

Няколко пъти годишно в храма Саундати, в южна Индия процъфтява традицията на свещената проституция. В празнични дни голям поток от поклонници "джогамма" и "джогаппа" – млади жени и юноши – се съвокупляват с богомолците в замяна на техните пожертвования за храма. Тези любовни актове са посветени на "майката на света" богиня Йелама, нейният съпруг Йамадагни и техният син Паразурама, който според мита, е отрязал главата на майка си.
Вярващите и служителките на култа Йелама изпадат в транс и в полузабрава правят обряда "маитуна" - "спасителният коитус". Смята се, че този полов акт приближава поклонниците от висшите касти до святостта, а самите жрици на любовта, които, по правило, принадлежат на кастата на неприкосновените, се намират в завидния статус на съпруги на божеството. При това тези "съпруги" имат доста екзотичен вид – в знак на благочестие те никога не се грижат за косите си, които се сплъстяват. На практика няма недостиг на поклонници в храма. Впрочем, някои изследователи на индийската култура са убедени, че празненствата в Саундати в наши дни се използват за прикритие на истинската проституция.
image

image

Брак по судански

Народа Нуба в Судан смята за главен ден в годината "празника за избор на мъже". С изгрева на слънцето потенциалните новобрачни започват своите любовни танци, които продължават докато невестите не хвърлят око на някой от съплеменниците си. В знак на благоразположение жената поставя крак на раменете на избраника, но той не трябва да вдига очи към бъдещата си съпруга. Преди да види бъдещата си булка, младия човек диша аромата на тялото и.
Бъдещият семеен живот обаче все още не е факт. Макар да правят секс преди брака, докато не построи дом, мъжът ще живее в обора, сред домашните животни и ще може да навестява любимата само през нощта, като тайно се промъква в къщата на бъдещите си роднини. След като къщата е построена,  мъжът и жената спят заедно, но ядат отделно. Една година по-късно бракът им ще бъде признат и ще могат да се хранят.
image

image

Словесни оргии на стража за целомъдрието

За племето Калаш, живеещо в Хиндукуш, северен Пакистан празника на зимното слънцестоене "шаумос" е посветен на  любовта и плодородието. Момичета от село Калаш се съревновават в... ритуално сквернословие със своите съседки от Балангуру. Смята се, че ако чуят "цялата истина" за местните жителки, злите духове ще изгубят интерес към тях и няма да вършат злини. Затова са в ход всякакви остри словесни конструкции.
По време на "словесните оргии" мъжете и жените си разменят дрехите. Така те поддържат желанието горещо, макар и всякакви телесни контакти в този период да са забранени. Едва след като настъпи денят за жертвоприношения и всеобщи тържества, а в храма Саджигор за един един час заколят 100 овце, Калаш могат с чиста съвест да се отдадат на плътска любов.
image

Мъжете се гримират – жените оценяват

По повод Ворсо, ежегодният празник, ознаменуващ края на сезона на дъждовете и пробуждането на природата, юношите от племето Бороро в Нигер усилено се боядисват и гласят. Гримирането е важна част от церемонията, която може да продължи шест дни и шест нощи. Ужасната усмивка, застинала на лицата им, има за цел да покаже белотата на зъбите, а изпъкналите очи – за да се похвалят с яркостта на бялото на очите.
Танцувайки младежите, участват в конкурса за красота "гееревол".  Журито за конкурса се състои от 10 от най-красивите момичета в племето. Формирани по време на шоуто двойки отиват и правят любов в близката горичка.
Само10 от 40 млади хора получават правото да отидат с млада красавица в близката гора и да станат истински мъже.
image

Една жена за всички братя

В тибетското племе Нинг-ба в северозападен Непал земята, понеже е малко, е главното местно съкровище и се наследява от жената. Като омъжи една от дъщерите си за няколко мъже ( които трябва да са братя), Нинг-ба фактически наемат работна ръка и избягват раздробяването на земята. На останалите дъщери е отсъдена участта на послушници в манастир. Мъжете делят съпругата си по много прост начин. Този, комуто се е паднало да прекара нощта в съпружеската спалня, оставя обувките си пред вратата като по този начин предупреждава останалите, че "мястото е заето ". На снимката петнадесетгодишната Анг-Долма позира с трима от петте си мъже, които са на възраст от 6 до 26 години.
image




Тагове:   традиции,   култура,   любовни,


Гласувай:
1



1. shtaparov - Езически обичаи
11.04.2012 04:14
В Калаш и Балангуру (Бълънгару) със сигурност са оцелели част от езическите обичаи на древните Българи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dangalaka
Категория: Забавление
Прочетен: 278153
Постинги: 245
Коментари: 102
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол